Pelkosten sukuseuran kuulumisia n:o 21/020210

Turvallista alkanutta vuotta kaikille sukuseuramme jäsenille ja ystäville! Aika rientää, ja yritämme pysyä mukana. Hallitus piti vasta kokouksen. Jotkut asiat ovat hyvin ajankohtaisia.

I. Kerro mielipiteesi Räisälän ja Pietarin (Kelton) matkasta!

Räisälän kirkko

Hallitus valmistelee matkaa Karjalaan. Se oli ainoa huomiota saanut kohde jäsenistölle osoittamassamme kyselyssä. ”Räisälässä kannattaisi käydä niin kauan, kuin on mukana sellaisia, jotka muistavat paikkoja ja tapahtumia sieltä. Perimätiedon siirtoa seuraaville sukupolville…Sellaiseen ei ehkä ole kovin kauaa enää mahdollisuutta.” Näin perusteli eräs ja toivoi Räisälän-Käkisalmen matkan yhteyteen käyntiä Pietarissa.

Olen keskustellut Uudessakaupungissa asuvan, räisäläisen Aimo Kaleniuksen (Erä-Aimo) kanssa asiasta ja esillä on ollut 2 vaihtoehtoa, joista kysymme nyt mielipidettäsi:

1. Lauantai 12.6. - tiistai 15.6., jolloin ajaisimme 1. päivänä yöpymään Pietarin lähelle, seuraavana päivänä katselisimme Pietarin kuuluisimpia paikkoja ja menisimme illaksi Vapaa-aikaan (Käkisalmeen). Maanantai olisi kotipaikoilla tms. käyntiä varten, lienee tilattava taksit. Viimeinen yö olisi Vapaa-ajassa ja kotimatka Viipurin pysäyksineen tiistaina.

2. Sunnuntai 4.7. –  keskiviikko 7.7. Majoitus olisi Kelton koulutuskeskuksessa

(kouluttaa kaikki Inkerin kirkon työntekijät) sunnuntai-iltana Pietarin lähellä, muut yöt Vapaa-ajassa, aikataulu ja järjestys kuten edellä.

Jos väkeä tulisi 30 henkeä, olisivat kustannukset puolihoidolla arviolta n. 350 € - siis erittäin halpa!

Toivomme arvelujanne ja vastauksianne vaihtoehdoista ja mahdollisesta lähdöstänne jo helmikuun aikana, jotta ehdimme valmistella asiat. Vastaukset sähköpostilla, puhelimitse tai postitse Hannu Pelkoselle (osoite Virtelän Viestin lopussa). Tarkat ohjeet annetaan myöhemmin.

II. Vuosikokouksen paikka

Sukuseuramme vuosikokous on sääntöjemme mukaan pidettävä jälleen ensi vuonna. Missä vuosikokous pidetään? Asia olisi hyvä tietää ajoissa. Kuka tietää sopivan paikan? Ilmoita, mikäli asiaan on ”valkeutta”! Hallitus on aikonut osaltaan tiedustella mahdollisuuksia.

Sukuseuran perustaminen Karjalatalolla 27.9.1998

III. Sukupuu

Sukuseuran sihteeri Mirja Lehtinen on laatinut kaavion sukupuusta. Se kertoo sukuseuramme sääntöjen määräämän ”kolmikon” Heikin, Aatamin ja Matin sukujen jäsenistä havainnollisella tavalla. Ketä kiinnostaa oma tai jonkun toisen ”sijainti” sukupuussa, ota yhteys Mirja Lehtiseen (osoitetiedot tämän Virtelän Viestin lopussa)!

IV. Kysely paitojen tilaamisesta sukuseuralaisille

Hyvinkääläinen Brodetic tarjoaa paitoja oheisen esittelyn mukaan. Kiinnostaako? Kerro!

Pikee Printer Surf ja Surf Ladies         lyhyillä hihoilla                 20€

koot XS-XXL

100% puuvillaa

Lasten pikee Fruit of the loom 34170                                               16 €

Logonne brodeeraus rintaan n. 8cm korkeana

V. Sukuseuran kotisivut

Heikki Pelkonen on varannut verkkotunnuksen sukuseuran kotisivuille, ja se on edelleen osoitteessa www.pelkostensukuseura.fi. Heikki on päivittänyt asiat suunnilleen ajan tasalle. Jos asioista on kysyttävää, tiedustelkaa Heikiltä, osoite on Virtelän Viestin lopussa.

VI. Tilinpäätös ja vuosikertomus 31.12.2009

Hallitus lähetti tilit viime vuodelta tilintarkastajien tarkastettavaksi. Taseen loppusumma oli hiukan kasvanut ja oli nyt 5.046,74. Hallitus hyväksyi vuosikertomuksen, jonka mukaan jäseniä sukuseurassamme oli 68 henkeä eli määrä oli hiukan laskenut edellisvuodesta. Huom: ensi vuoden vuosikokouksessa saavat äänestää vain ne, jotka tänä vuonna ovat maksaneet jäsenmaksunsa!  - Voisivatko eri sukuhaarojen ”aktivistit” hoputtaa jäsenmaksujen suorittamista mahdollisille uusillekin jäsenille?

VII. Kortit, kirjeet, todistukset, muistelukset ym.

Sihteerimme Mirja Lehtinen luovutti viime kokouksessa ”Talvisodan varjossa”, ”Sotalapsena Ruotsissa” ja ”Vanhojen korttien sanomaa” (siihen liittyen kortteja, sota-ajan ostokortteja, kuvia, kihlausilmoitus, hääkutsu).

Vastaavia voi olla jäsenillämme ja ystävillämme. Voitko luovuttaa tai lainata sellaisen, jolloin palauttaisimme sen/ne skannauksen jälkeen.

Hilja Pelkosen ostokortti  v.1944                                   Hilja Pelkonen lottana v 1940

VIII. Sukutietojen täydentäminen

Sukutiedostossa on 1278 Sigfrid Pelkosen sukuun kuuluvaa. Tietoja tulisi päivittää: kuolleet, vihityt, syntyneet jne. Kullakin sukuhaaralla on aikaisempi ajo, joka tulisi siis täydentää. Kyselyt ja täydennykset voi lähettää sähköpostilla puheenjohtajalle (vaimoni Irja hoitanut käytännössä).

Kuva Mirja Fasta

Erkki Pelkonen, Pentti Pelkonen ja Veikko Pelkonen

Pelkosten sukuseuran hallitus toivottaa kaikille jäsenilleen ja ystävilleen hyvää tätä vuotta sekä valoisaa kevät- ja kesäkautta!

Hallituksen jäsenet ja heidän osoitteensa:

Pelkosten sukuseuran hallitus:

Nimet ja osoitteet: