V I R T E L Ä N    V I E S T I

                 Pelkosten sukuseuran kuulumisia n:o 21/020210

 

 

Turvallista alkanutta vuotta kaikille sukuseuramme jäsenille ja ystäville! Aika rientää, ja yritämme pysyä mukana. Hallitus piti vasta kokouksen. Jotkut asiat ovat hyvin ajankohtaisia.

 

                      I. Kerro mielipiteesi Räisälän ja Pietarin (Kelton) matkasta!

 

Räisälän kirkko 

 

Hallitus valmistelee matkaa Karjalaan. Se oli ainoa huomiota saanut kohde jäsenistölle osoittamassamme kyselyssä. ”Räisälässä kannattaisi käydä niin kauan, kuin on mukana sellaisia, jotka muistavat paikkoja ja tapahtumia sieltä. Perimätiedon siirtoa seuraaville sukupolville…Sellaiseen ei ehkä ole kovin kauaa enää mahdollisuutta.” Näin perusteli eräs ja toivoi Räisälän-Käkisalmen matkan yhteyteen käyntiä Pietarissa.

 

 

Olen keskustellut Uudessakaupungissa asuvan, räisäläisen Aimo Kaleniuksen (Erä-Aimo) kanssa asiasta ja esillä on ollut 2 vaihtoehtoa, joista kysymme nyt mielipidettäsi:

                      1. Lauantai 12.6. - tiistai 15.6., jolloin ajaisimme 1. päivänä yöpymään Pietarin lähelle, seuraavana päivänä katselisimme Pietarin kuuluisimpia paikkoja ja menisimme illaksi Vapaa-aikaan (Käkisalmeen). Maanantai olisi kotipaikoilla tms. käyntiä varten, lienee tilattava taksit. Viimeinen yö olisi Vapaa-ajassa ja kotimatka Viipurin pysäyksineen tiistaina.

                      2. Sunnuntai 4.7. –  keskiviikko 7.7. Majoitus olisi Kelton koulutuskeskuksessa

(kouluttaa kaikki Inkerin kirkon työntekijät) sunnuntai-iltana Pietarin lähellä, muut yöt Vapaa-ajassa, aikataulu ja järjestys kuten edellä.

Jos väkeä tulisi 30 henkeä, olisivat kustannukset puolihoidolla arviolta n. 350 € - siis erittäin halpa!

Toivomme arvelujanne ja vastauksianne vaihtoehdoista ja mahdollisesta lähdöstänne jo helmikuun aikana, jotta ehdimme valmistella asiat. Vastaukset sähköpostilla, puhelimitse tai postitse Hannu Pelkoselle (osoite Virtelän Viestin lopussa). Tarkat ohjeet annetaan myöhemmin.

 

 

 

II. Vuosikokouksen paikka

 

Sukuseuramme vuosikokous on sääntöjemme mukaan pidettävä jälleen ensi vuonna. Missä vuosikokous pidetään? Asia olisi hyvä tietää ajoissa. Kuka tietää sopivan paikan? Ilmoita, mikäli asiaan on ”valkeutta”! Hallitus on aikonut osaltaan tiedustella mahdollisuuksia.

 

 Sukuseuran perustaminen Karjalatalolla 27.9.1998

 

III. Sukupuu

 

Sukuseuran sihteeri Mirja Lehtinen on laatinut kaavion sukupuusta. Se kertoo sukuseuramme sääntöjen määräämän ”kolmikon” Heikin, Aatamin ja Matin sukujen jäsenistä havainnollisella tavalla. Ketä kiinnostaa oma tai jonkun toisen ”sijainti” sukupuussa, ota yhteys Mirja Lehtiseen (osoitetiedot tämän Virtelän Viestin lopussa)!

 

IV. Kysely paitojen tilaamisesta sukuseuralaisille

 

Hyvinkääläinen Brodetic tarjoaa paitoja oheisen esittelyn mukaan. Kiinnostaako? Kerro!

 

Pikee Printer Surf ja Surf Ladies         lyhyillä hihoilla                 20€               

                                                                  

                      koot XS-XXL

                      100% puuvillaa

 

 

 

Lasten pikee Fruit of the loom 34170                                               16 €                                    

        

 

Logonne brodeeraus rintaan n. 8cm korkeana

 

 

V. Sukuseuran kotisivut

 

Heikki Pelkonen on varannut verkkotunnuksen sukuseuran kotisivuille, ja se on edelleen osoitteessa www.pelkostensukuseura.fi. Heikki on päivittänyt asiat suunnilleen ajan tasalle. Jos asioista on kysyttävää, tiedustelkaa Heikiltä, osoite on Virtelän Viestin lopussa.

 

                      VI. Tilinpäätös ja vuosikertomus 31.12.2009

 

Hallitus lähetti tilit viime vuodelta tilintarkastajien tarkastettavaksi. Taseen loppusumma oli hiukan kasvanut ja oli nyt 5.046,74. Hallitus hyväksyi vuosikertomuksen, jonka mukaan jäseniä sukuseurassamme oli 68 henkeä eli määrä oli hiukan laskenut edellisvuodesta. Huom: ensi vuoden vuosikokouksessa saavat äänestää vain ne, jotka tänä vuonna ovat maksaneet jäsenmaksunsa!  - Voisivatko eri sukuhaarojen ”aktivistit” hoputtaa jäsenmaksujen suorittamista mahdollisille uusillekin jäsenille?

 

                      VII. Kortit, kirjeet, todistukset, muistelukset ym.

 

Sihteerimme Mirja Lehtinen luovutti viime kokouksessa ”Talvisodan varjossa”, ”Sotalapsena Ruotsissa” ja ”Vanhojen korttien sanomaa” (siihen liittyen kortteja, sota-ajan ostokortteja, kuvia, kihlausilmoitus, hääkutsu).

Vastaavia voi olla jäsenillämme ja ystävillämme. Voitko luovuttaa tai lainata sellaisen, jolloin palauttaisimme sen/ne skannauksen jälkeen.

                                 

 

 

Hilja Pelkosen ostokortti  v.1944                                   Hilja Pelkonen lottana v 1940

 

                     

 

VIII. Sukutietojen täydentäminen

                     

Sukutiedostossa on 1278 Sigfrid Pelkosen sukuun kuuluvaa. Tietoja tulisi päivittää: kuolleet, vihityt, syntyneet jne. Kullakin sukuhaaralla on aikaisempi ajo, joka tulisi siis täydentää. Kyselyt ja täydennykset voi lähettää sähköpostilla puheenjohtajalle (vaimoni Irja hoitanut käytännössä).

 Kuva Mirja Fasta

 

Erkki Pelkonen, Pentti Pelkonen ja Veikko Pelkonen

 

 

Pelkosten sukuseuran hallitus toivottaa kaikille jäsenilleen ja ystävilleen hyvää tätä vuotta sekä valoisaa kevät- ja kesäkautta!

 

 

Hallituksen jäsenet ja heidän osoitteensa:

                      Pelkosten sukuseuran hallitus:

 

Nimet ja osoitteet:

 


Hannu Pelkonen, pj.                    

h-i.pelkonen(at)pp.inet.fi

Vilhelmiinankatu 12

05800 Hyvinkää 

puh (019) 417 039, 050 5550694

Mirja Lehtinen, siht

mirja.lehtinen(at)pp4.inet.fi

Sivakankatu 25
44120 Äänekoski
puh 040 8242241

 

 


Raimo Pelkonen 

raimo.pelkonen(at)elisanet.fi
Heinätie 7

00730 Helsinki
puh (09) 374 4810, 040 5032945

 

 

Markku Pelkonen

markku.pelkonen(at)hut.fi

Peltotie 5

02730 Espoo

puh 040 556 2834

 

Jyrki Rauhala

jrauhala(at)hotmail.com 

Raiviosuonrinne 3 A 11
01620 Vantaa
puh 041 5152933

 

Heikki Pelkonen

heikki.pelkonen(at)evl.fi

Isomäenkatu 12

15500 Lahti

040 5050282

 

.