Pelkosten sukuseuran kuulumisia n:o 18/230908

Pelkosten sukuseuran uusi hallitus tervehtii seuramme jäseniä ja ystäviä. Kerromme seuraavassa päättyneen kesäkauden tapahtumista ja kaavailemme tiedossa olevia tulevia asioita.

1.      Sukuseuran vuosikokous 2.8.2008 Raumalla, Kourujärvenkatu 28

Vuosikokousta valmistelivat ja hoitivat erityisesti Martti ja Marketta Pelkonen, jotka saivatkin paljon kiitosta työstään.

Klo 10 alkoi ilmoittautuminen, osanottomaksujen suorittaminen (10 € aikuisilta ja 5 € 4-12-vuotiailta) sekä kahvittelu. Väkeä kertyi yli 50 henkeä.

Klo 11 Martti Pelkonen toivotti sukuseuran väen tervetulleeksi Raumalle ja vuosikokoukseen. Hannu Pelkonen avasi kokouksen virallisen osan. Sukuseuran puolesta em. puheenjohtaja onnitteli Mirja Fastaa hänen 1.3.2008 olleen 70-v. päivän johdosta Karjala-aiheisella kirjalla. Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Martti Pelkonen, sihteeriksi Mirja Lehtinen sekä pöytäkirjantarkastajiksi Mirja Fasta ja Raimo Pelkonen

Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus todettiin ja hyväksyttiin sille työjärjestys. Esitettiin seuran tilinpäätökset, vuosikertomukset ja tilintarkastajien lausunnot vuosikokousten väliseltä ajalta sekä päätettiin vahvistaa tilinpäätös ja myönnettiin vastuuvapaus tilivelvollisille. Vahvistettiin toimintasuunnitelma sekä tulo- ja menoarvio seuraavalle toimikaudelle (jäsenmaksu edelleen 10 €).

Hallitukseen erovuoroisten tilalle seuraavaksi 6-vuotiskaudeksi valittiin Raimo Pelkonen, Jyrki Rauhala ja Heikki Pelkonen, heidän varajäsenikseen samassa järjestyksessä Aarne Pelkonen, Pentti Pelkonen ja Lauri Hämäläinen. Valter Pelkoselle, joka olisi ollut erovuorossa 2011, myönnettiin nyt pyynnöstä ero, ja hänen tilalleen hallitukseen valittiin Markku Pelkonen. Hänen lisäkseen 2011 ovat erovuorossa Mirja Lehtinen ja Hannu Pelkonen. Markku Pelkosen ja Mirja Lehtisen varajäseninä tässä järjestyksessä ovat Mirja Fasta ja Outi Pelkonen. – Nyt pois jääneille lausumme sukuseuran puolesta sydämelliset kiitokset!

Tilintarkastajina jatkavat Alpo Ronkainen ja Arto Pelkonen sekä varatilintarkastajina Martti Pelkonen ja Kirsi Ronkainen.

Vuosikokous keskusteli mahdollisuudesta koota ja julkaista sukukirja. Asiaa kannatettiin lämpimästi ja esitettiin, että hallitus valitsisi esim. kolmihenkisen työryhmän valmistelemaan asiaa.

Puheenjohtaja päätti vuosikokouksen virallisen osuuden.

Irja Pelkonen esitti kokoamansa lyhennelmän Jorma Pelkosen ja Mika Pelkosen kuvaamista Karjalan matkoista. Sitten seurasi lounas. Arpojen myynti jatkui, Marketta Pelkonen lausui raumankielisen runon, ja arpajaisten monet lahjoitetut voitot arvottiin.

Vanhaan Raumaan tutustuimme kahtena ryhmänä palkattujen oppaiden johdolla. Sukuseura maksoi siitä aiheutuneet kulut. Juhlapäivä päättyi kahvitteluun klo 16:n jälkeen.

2.      Hallituksen kokouksia

Sukuseuran hallitus pidettiin Hannu ja Irja Pelkosella Hyvinkäällä Vilhelmiinankatu 12. Läsnä  olivat Mirja Lehtinen, Hannu Pelkonen, Raimo Pelkonen ja Jyrki Rauhala. Seuraava hallituksen kokous on 22.11.2008 klo 13 Heikki Pelkosella Lahdessa, Isomäenk. 12.

3. Sukukirjan suunnittelua

Vuosikokouksen suosituksen mukaan hallitus keskusteli mahdollisuudesta koota ja julkaista sukukirja. Todettiin, että sukuseuralla on sukukirjaan sopivaa materiaalia runsaasti, suuremmaksi tehtäväksi taitaa tulla valinnan suorittaminen. Kävimme läpi melkoisen luettelon sukukirjaan sopivista aiheista. Päätimme kuitenkin vedota vielä jäseniin: Mitä asioita tulisi mielestäsi ottaa huomioon sukukirjassa? Mitä kuvia? Onko sinulla tekstiä tai kuvia, joita voisit lainata?

4.      Räisälän matka 17-19.8.2008

Tälle matkalle osallistui lähinnä Martti Pelkosen ja Hannu Pelkosen perheiden jäseniä sekä matkanjohtaja Aimo Kalenius (Erä-Aimo) ja autonkuljettaja Jari Vähätalo, yhteensä 19 henkeä. Majoituksen kaksi yötä olimme Pyhäjärven Antti Musakalla kauniin järven rannalla. Antti avioitui venäläisen naisen kanssa ja jatkaa isänsä aloittamaa majoitustoimintaa. Kävimme tietysti Räisälän kirkolla ja muistopatsaalla, josta menimme sitten Pelkosen kodin paikalle Virtelään. Sen löysimme vasta kovan etsimisen jälkeen, kun olimme kahlanneet hurjassa ukkossateessa pitkässä heinikossa nokkosten keskellä. Vielä kävimme Siirlahden koululla, Tiurinlinnan paikalla, Käkisalmessa ja Viipurissa. Joukkomme oli nuorekasta, reipasta ja humoristista väkeä.

Kuva Aarne Pelkonen

5.      Jäsenasioita

Hallitus hyväksyi viime kokouksessaan kolme uutta jäsentä – uudet jäsenethän on sääntöjemme mukaan aina hallituksen hyväksyttävä. Vain jäsen voi käyttää päätösvaltaa vuosikokouksessa ym.

Pelkosten sukuseuran tilin numero on 129950-198793.

Jäsenhankintaan tulisikin kiinnittää huomiota entistä enemmän. Siis, voitko sinä esitellä asiaa sukulaisillesi tai ”sukuseuramme piiriin” kuuluville ihmisille? Jäsenmaksuhan on 10 €, eikä erityistä liittymismaksua enää peritä.

Tärkeä kysymys: Ovatko sukutietosi ajan tasalla? Voinet täydentää niitä, jos on tarvis, puheenjohtajan osoitteeseen!

6.      Kotisivut

Heikki Pelkonen on tehnyt sukuseuralle kotisivut, jotka ovat osoitteessa

www.pelkostensukuseura.fi.

Heikki on saanut kotisivuista myönteistä palautetta ja ehdotuksia. Lisää sellaista voi hänelle antaa joko puhelimitse 040-5050282 tai sähköpostitse heikki.pelkonen (a) evl.fi

7.      Sukuvaakuna ja – pinssi

Kaikilla sukuseuran jäsenillä ei vielä ole, joten puheenjohtajalta halukkaat voivat saada. Pöytästandaari (eli lippu) 30 € ja pinssi (eli rintamerkki) 5 €.

Sukuseuran hallitus toivottaa kaikille jäsenille ja ystäville turvallista syksyä!

Pelkosten sukuseura ry:n hallitus

Nimet ja osoitteet: