N:o 23/200910

Pelkosten sukuseura, tili 129950-198793

Pelkosten sukuseuran hallitus tervehtii jälleen jäseniään ja ystäviään! Hallitus piti viime perjantaina kokouksen Lahdessa Heikki Pelkosen kodissa, Isomäenkatu 12. Katsomme seuraavassa hiukan menneen ajan tapahtumiin ja yritämme valmistautua tuleviin.

1. Karjalan matka 14-16.6.2010

Kun puheenjohtajan suunnittelema matka Aimo Kaleniuksen kanssa ei saanut riittävää kannatusta, suunnitteli Heikki Pelkonen pienimuotoisen matkan 14-16.6.2010, jonne meitä lähti Irja, Tuula, Paavo, Heikki ja Hannu Pelkonen. Ajoimme Heikin autolla reittiä Keltto (yöpyminen)-Pietari-Räisälä-Käkisalmi-Viipurinläänin Musakka (majoitus)-Viipuri-koti. Kävimme tietysti Virtelässä Pelkosen mäellä, Myllypellossa Paavo ja Maria Korhosen talolla, tutustuimme Tiurinlinnan muistomerkkiin ja Käkisalmen linnaan, Käkisalmessa katsoimme myös Väinö Pelkosen rakentamaa taloa jne.

Pelkosen mäellä lauloimme: ”Myös isämme                 Räisälän kirkkoherran pappila

uskoivat ennen” (VK 178)

2. Lauri Hämäläisen kuolema ja muisto

Lauri Veikko Hämäläinen, synt. 19.3.1925 Kaukolassa, kuoli Somerolla 22.7.2010.

Hänet siunasivat Someron kappelissa 14.8. rovastit Juho Vuorela ja Hannu Pelkonen, hautaan laskemisen jälkeen muistotilaisuutta vietettiin kirkon lähellä seurakuntasalissa. Sukuseuran kukkalaitteen arkulle laskivat Mirja Fasta sekä Irja ja Hannu Pelkonen. Laurihan oli sukuseurassamme mukana alusta alkaen, aluksi hallituksen jäsenenä, nyt viimeksi sen varajäsenenä. Kun sukuseuramme toinen varsinainen vuosikokous pidettiin 10.8.2002 Somerolla, oli juuri Lauri sitä innokkaimmin puuhaamassa. Kävimme Lauria onnittelemassa hänen 80-v. päivänään 19.3.2005 sekä 85-v. juhlaseuroissa 20.3.2010. Hannu Pelkonen sai jakaa Laurille Someron terveyskeskuksessa 9.7.2010 myös ehtoollista.  Sukuseuramme säännöissä mainituista kolmesta veljeksestä keskimmäinen oli Aatami, jonka tytär oli Anna, juuri Lauri Hämäläisen äiti.

Sukuseuran kukkalaite                                             Puoliso ja lapset haudalla

3. Onko kuvia ja tietoja sukukirjaa varten?

Tarvitsemme kuvia a) ennen sotia, b) sodan jälkeen, kodeista ja asuinpaikoista. Voitko lainata kuvaa,

palautamme sen. Tai voitko lähettää sähköpostilla?

Varpu Pelkosen (o.s. Huppunen, synt. 12.8.1877 Räisälä, k. 13.11.1936 Käkisalmi) hautajaiset Käkisalmen Tenkalahdessa.

4. Virtelän Viestin tarpeellisuus

Oli esitetty kysymys Virtelän Viestin tarpeellisuudesta. Sukuseuramme hallitus kyseli asiaa jäseniltä viime keväänä ja saikin reilun kymmenen vastausta. Niissä pidettiin Virtelän Viestiä tarpeellisena mm. suvun yhteyden rakentajana, keskustelun avaajana, tiedon levittäjänä, uutisten tuojana, identiteettimme vahvistajana ja informaation jakajana ym. Kielteistä tai vastustavaa palautetta ei

tullut.

Myönteisen palautteen perusteella sukuseuran hallitus totesi Virtelän Viestin tarpeelliseksi ja päätti jatkaa sen julkaisemista.

(”Toimittaja” pyytää aktiivisuutta myös sukuseuran jäseniltä!)

5. Jäsenmaksu ehtona äänioikeudelle

Vain edellisenä vuonna jäsenmaksun maksaneet voivat osallistua päätöksentekoon ja äänestää vuosikokouksessa. Jäsenmaksu on 10 € vuodelta ja ainaisjäsenmaksu 100 €. Maksun voi suorittaa Pelkosten sukuseuran tilille 129950-198793. Ellet ole varma siitä, oletko tänä vuonna maksanut, kysy asiaa sukuseuramme sihteeriltä Mirja Lehtiseltä, puh. 040 8242241. Sukuseuralle tulee menoja mm. sukukirjasta, jonka toivomme voivamme julkaista.

6. Yhteydet eri sukuhaarojen edustajiin

Sukuseuramme hallitus käsitteli viime kokouksessaan yhteyksiä sukumme eri haaroihin ja jakoi siihen liittyviä tehtäviä hallituksen jäsenille. Joko sinulla on sukupuu, josta ilmenee oma asemasi suvussa? Sukupuun saat tarvittaessa sihteeriltämme Mirja Lehtiseltä (hänen osoitetietonsa tämän kirjeen lopussa). Tärkeää olisi sukutietojen päivitys = syntymä-, vihkimis-, kuolinajat ym. olisivat ajan tasalla.

7. Vuosikokous 2011

Pelkosten sukuseuran vuosikokous on pidettävä joka kolmas vuosi ts. seuraava vuosikokous on vuonna 2011. Ajaksi ja paikaksi vuosikokoukselle hallitus on alustavasti kaavaillut lauantaita

13.8.2011 ja paikaksi Lehtolan majaa Hyvinkäällä, Porvoonväylä 17, muutama kilometri rautatieasemalta ja kaupungin keskustasta. Rakennuksessa on tilaa riittävästi, saunat ja astiastot, alueella on lentopallo- ja petankkikenttä, lasten leikkipaikka ym. Ohjelmaan voisi kuulua vuosikokouksen ja ruokailu-kahvittelun lisäksi leikki-kilpailutyyppistä asiaa, Suomen Rautatiemuseossa käynti, ehkä prof. Ruusuvuoren suunnittelemassa kirkossa käynti ym.

Jäseniltä ja ystäviltä toivotaan mielipiteitä ja vihjeitä! Miltä tuntuu? Mitä lisää, mitä pois?

Hallitus toivottaa kaikille Pelkosten sukuseuran jäsenille ja ystäville hyvää syksyä!

markku.pelkonen(at)pp.inet.fi

puh 040 556 2834