N:o 32/ 29.4.2013

Pelkosten sukuseuran tili FI28 8146 9710 0190 26

Pelkosten sukuseuran hallitus kokoontui viimeksi 19.4.2013 Hannu Pelkosen kodissa Hyvinkäällä. Siellä keskustelimme tai muuten on viime aikoina tullut esille mm. seuraavia asioita.

1.  Miten saada tieto sähköpostiosoitteen muuttumisesta?

Jotkut sukuseuramme jäsenet ovat muuttaneet sähköpostiosoitteensa, mutta me emme ole saaneet muutoksesta tietoa. Siitä taas seuraa, etteivät kyseiset henkilöt saa Virtelän Viestiä eivätkä muuta tiedotusaineistoa. Siis, hyvät ihmiset, voiko joku perheestä tai suvusta kertoa asiasta toisille ja ilmoittaa muutoksesta allekirjoittaneelle puheenjohtajalle? Asia on tärkeä – tällaisia muutoksia on ollut useita!

2.  Kuvien nimeäminen picasaweb-verkkoalbumissa

Pelkosten sukuseuran verkkoalbumiin ovat monet tallentaneet kuvia (mm. Marja Ranta-Nilkku, Paavo Pelkonen, Liisa Pönkä). Kuvista ei ole hyötyä, jos niistä ei tiedetä ottoaikaa ja henkilönimiä. Siksi vetoamme kuvien lataajiin ym. asiantuntijoihin, että nimeäisitte ne kuvat, jotka tunnette. Kiitos!

Varpu Pelkosen hautajaiset 1936. Tunnetteko Heikin perheen ja suvun jäseniä?

Kirvun kuvassa lienee Mirja Fasta. Entä muut?

3.  Sukuseuran 15-vuotisjuhlamatka/tapahtuma

Tänä vuonna tulee täyteen 15 vuotta sukuseuramme varsinaisesta alkamisesta. Siksi on kyselty mm. Virtelän Viestissä mahdollisen matkan/tapahtuman kohdetta ja ajankohtaa. Tähän mennessä on ollut esillä kaksi ehdotusta:

1) Outi Pelkonen on ehdottanut ”vapaamuotoisemman sukutapaamisen” järjestämistä Jämsän opistolla 23-25.8.2013. Hän kyseli ensin asiaa alustavasti, arvioi kokoontumisen hinnaksi n. 50 €/hlö, ja sanoi tapaamiseen olevan tervetulleita Taavetin lapset ja lapsenlapset puolisoineen. Tiedustelut Outi Pelkoselle 0505293157 ja Jaana Pelkonen 0509101139.  -  Nyt 28.4. Outi pyysi kertomaan eteenpäin, että Sukukurssi toteutuu Jämsän opistolla 23-25.8.2013. Ohjelmassa mm. tutustumista, saadaan kuulla Pelkosten sukuseuran terveisiä, Taavetin lasten haastatteluja, muisteluita, Lestadiolaisuudesta Räisälässä, Räisälä tänä päivänä, rentoa yhdessäoloa, pelejä, saunomista jne.

Ilmoittautumiset viimeistään juhannukseen mennessä osoitteeseen www.lyhytkurssit.fi.   2) ”Kenkävero” Mikkelissä 5-tien varrella tarjoaa ryhmämatkoja. Se on ympäri vuoden avoin käyntikohde, jonka ylpeys on Suomen suurin hallitus ja kaunein pappilan päärakennus ja tunnelmallinen pappilamiljöö. Risteilyt Saimaalla, korupaja, retki puutarhoihin, kesäteatteri, pikkujouluretki ym. on esitelty, hinnat esitteessä.

Koska Jämsän tapahtuma näyttää toteutuvan, sukuseuran hallitus ei tehdyn päätöksen mukaan suunnittele muuta matkaa tälle vuodelle. Tietysti pyydettäessä voidaan menetellä toisinkin.

4.  Merkkivuosia – aika kuluu!

Sukuseuran jäsenissä ja ystävissä on voinut olla merkkivuosien täyttäjiä, mutta niistähän ei hallitus välttämättä tiedä. Todettakoon kuitenkin kahden hallituksen jäsenen juhlat:

Heikki Pelkonen täytti 8.2. tänä vuonna 50 vuotta. Me monet juhlimme häntä Lahden Liipolan seurakuntakeskuksessa 9.2. Väkeä oli paljon ja hyvää ohjelmaa.

Allekirjoittanut Hannu Pelkonen täytti 80 vuotta 17.3. Kun päivä oli sunnuntai, yritin vielä saarnata Hyvinkään kirkossa, ja sen jälkeen oli yleiset kirkkokahvit sekä lasten ja lastenlasten musiikkituokio. Pipliaseura sai 2600 € Suomensukuisten raamattutyöhön.

Heikin 50-vuotisjuhla Lahdessa                                     Hannun 80-vuotisjuhla Hyvinkäällä

5.  Toiminnantarkastus viime vuodelta

Riikka Sauramäki ja Pekka Pelkonen ovat suorittaneet Pelkosten sukuseuran toiminnantarkastuksen vuodelta 2012 ja antaneet kertomuksen tarkastuksestaan. Sukuseuran hallitus päätti lähettää tarkastuskertomuksen vuosikokoukselle 2014.

6.  Vuosikokouspaikka 2014

Tiedustelua ja ehdotuksia toivotaan edelleen. Viimeksi v. 2011 Hyvinkään Lehtolan majan vuokra oli 200 €, ja tarjoilun hoiti ”Pitopiiat” Hausjärveltä.

Tehkää siis ehdotuksia seuraavasta paikasta!

7.  Sukuseuramme jäsenmaksut

Tarkistathan, oletko maksanut sukuseuramme jäsenmaksun! Vain jäsenmaksun maksaneet ovat   ja ainaisjäsenmaksu 120 €. Sukuseuramme tilinumero on tämän Virtelän Viestin alussa. Jos et ole varma, oletko maksanut jäsenmaksun, voit tarkistaa asian Markku Pelkoselta, hänen osoitteensa tämän kirjeen lopussa.  -  Tai tiedätkö uusia jäseniä sukuseurallemme? Nyt ehtii vielä tänä vuonna päätösvaltaiseksi ensi vuoden vuosikokoukseen!

8.  Materiaalia sukukirjaa varten

Useat sukuseuran jäsenet ovat vuosien aikana lähettäneet materiaalia, esittäneet toivomuksia tai ladanneet kuvia kuva-arkistoon. Esim. Liisa Pönkä lähetti ihan äskettäin tietoja Helvi Jokitalon (o.s. Korhonen) jälkeläisistä. Kaipaisin vielä tietoja Paavo Korhosen lapsista! Samoin Outi Pelkosen lupaamia tietoja kaipaisin Elsa ja Gunnarin jälkeläisistä, samoin Pentin jälkeläisten tilanteista tällä hetkellä. Matti ja Pauli Pelkosen jälkeläisistä en tietoja ole saanut, vaikka olen pyytänyt useita kertoja.

Pelkosten sukuseuran hallitus toivottaa jäsenilleen ja ystävilleen siunattua kesää!

Vilhelmiinankatu 12  05800 Hyvinkää

puh (019) 417 039, 050 5550694