V I R T E L Ä N   V I E S T I

           Pelkosten  sukuseuran kuulumisia n:o 5/ 24.11.2001

 

 

 

                      Hyvät sukuseuramme jäsenet ja ystävät!

 

Terveisiä seuramme hallitukselta! Se on pitänyt kulumassa olevan vuoden aikana kolme kokousta: 12.2. Mirja Fastan kodissa Helsingissä, 7.6. Leppäkosken Sähkön majalla Parkanossa ja 3.10. Karjala-talossa Helsingissä. Ehkä on tarpeen näin vuoden lopulla kertoa kuulumisia seuramme jäsenille ja ystäville.

 

1.      Liittymismaksu

Hallitus esittää (12.2./7a §) vuosikokoukselle erillisen liittymismaksun perimättä jättämistä ajatuksenaan, että siten helpotettaisiin seuran jäseneksi liittymistä.

 

2.      Jäsenmaksut

Seuran jäsenmäärä on vuoden aikana pienentynyt. Jäseneksi on tervetullut jokainen, joka syntyperänsä tai avioliiton kautta kuuluu todistettavasti samaan Pelkosten sukuun kuin Räisälän Virtelästä olleet veljekset Heikki (1850-1913), Aatami (1852-1913) ja Matti (1870-1944) Pelkonen. Pelkosten sukuseura ry:n tilin numero on 129950-198793 Merita Munkkivuori. Rahastonhoitaja-sihteeri Mirja Fastan osoite on Krogiuksentie 13 as. 3, 00340 Helsinki, puh. 09-480695 tai 040-7507595 sekä hallituksen puheenjohtaja Hannu Pelkosen osoite Vilhelmiinank. 12, 05800 Hyvinkää, puh. 019-417039 tai 050-5550694. Hallitus päätti (12.2./7b §), että vastaisuudessa lähetetään jokaiselle jäsenelle erillinen lasku/pankkisiirto. Koska kyseessä on vapaaehtoinen seuratoiminta, ei ketään eroteta seurasta, vaan annetaan mahdollisuus toimia. Vuosikokouksessa mahdollisessa äänestystilanteessa äänioikeus on vain jäsenmaksun maksaneilla jäsenillä.

 

3.      Tilinpäätös, vuosikertomus ja tilintarkastus vuodelta 2000

Hallitus hyväksyi tilinpäätöksen ja vuosikertomuksen vuodelta 2000 sekä päätti toimittaa ne tilintarkastajille tarkastusta varten (12.2./6 §). Tilintarkastuskertomus käsiteltiin hallituksen kokouksessa 7.6.2001 (5 §).

 

4.      Sukuseuran viirin/lipun suunnittelu

Hallitus on käsitellyt tätä asiaa jokaisessa tämän vuoden kokouksessaan ja päättänyt vedota suvun jäseniin sekä ottaa asia esille vuosikokouksessa. Koska tällaisesta suunnittelusta on säädetty tarkkoja ja yksityiskohtaisia ohjeita, on tarkoitus vuosikokouksessa jakaa halukkaille ”Heraldisen tunnuksen suunnittelijan kymmenen käskyä” ja luettelo ”Keskeistä heraldista lainsäädäntöä”. Jos jäsenistö suhtautuu hankkeeseen myönteisesti, vaatii sen toteuttaminen joka tapauksessa runsaasti aikaa.

 

5.      Kunniajäsen

Hallitus esittää (12.2./9 §; 7.6./7 §) vuosikokoukselle Pentti Pelkosen kutsumista seuran kunniajäseneksi. Seuran sääntöjen 3. kohdan mukaan ”hallituksen esityksestä voi vuosikokous kutsua sukuseuran kunniajäseneksi henkilön, joka on erityisesti ansioitunut sukuseuran toiminnassa. Kunniajäsen on vapaa jäsenmaksusta.”

 

 

6.      Vuosikokous

Hallituksen päätöksen mukaisesti vuosikokous on tarkoitus pitää Somerolla kaupunginhotelli Satumaassa lauantaina 10.8.2002 klo 12. Lauri Hämäläinen on alustavasti varannut hotellista kokousajan, tiloja ja tarjoilua. Kokouksessa käsitellään seuran sääntöjen 9. kohdan mukaiset asiat, jotka esitellään tarkemmin kokouskutsussa. ”Mikäli sukuseuran jäsen haluaa saada jonkin asian sukuseuran vuosikokouksen käsiteltäväksi, on hänen siitä kirjallisesti ilmoitettava seuran puheenjohtajalle tai hallituksen jäsenelle viimeistään huhtikuussa niin hyvissä ajoin, että asia voidaan sisällyttää kokouskutsuun” ( sääntöjen 9. kohta). Pentti Pelkonen on luvannut pitää alkuhartauden ja Martti Pelkonen näyttää videon yhteiseltä Karjalan matkaltamme viime vuonna. Lapsille yritetään järjestää ohjelmaa kokouksen ajaksi.  -   Merkitkää kokous kalentereihinne!

 

7.      Perhetiedot

Jotta sukuseuramme tiedosto pysyisi ajan tasalla, olisi tärkeää ilmoittaa Mirja Fastalle kaikki tapahtuneet muutokset: syntyneet, vihityt, osoitteen muutokset ja kuolemat.

 

 

 

Toivotamme rauhallista joulunaikaa ja turvallista tulevaa vuotta!

 

Pelkosten sukuseura ry:n hallitus

 

 

 

 

Hannu Pelkonen                                                              Mirja Fasta

puheenjohtaja                                            rahastonhoitaja-sihteeri