Pelkosten sukuseuran kuulumisia n:o 9 / 30.01.2004

Hyvät sukuseuramme jäsenet ja ystävät!

Hyvää alkanutta vuotta kaikille! Allekirjoittanut puheenjohtaja sai viime vuoden puolella muistutuksen siitä, ettei elämä ole omissa käsissämme (infarkti, haku yksityislentokoneella Venäjältä ja sitä seuranneet tapahtumat). Joka tapauksessa olemme siirtyneet uuteen vuoteen, ja eteenpäin haluaa sukuseuramme hallituskin katsoa. Se kutsuu  kaikkia Teitä osallistumaan  omien mahdollisuuksienne mukaan suunniteltuun Karjalan retkeemme ja muuhunkin toimintaamme!

1. Laatokan kierros (liite)

Mukaan kutsutaan sukumme jäsenten lisäksi muitakin karjalaisia, inkeriläisiä ja kaikkia matkasta kiinnostuneita! Edellinen matkamme tehtiin lähes 4 vuotta sitten (11-13..8.2000) monien meidän kotiseudullemme Karjalaan, ja siitä tuli  runsaasti hyvää palautetta. Nyt on tarkoitus – erään jäsenemme ehdotuksesta – mennä huomattavasti kauemmas. Tuleva matkamme on monien mielestä edullinen: huomaa matkan pituus, ruoka ja juoma, matkanjohtaja-opas-tulkki, tasokas bussi, viisumi jne! Matkalle otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä, joten varaus on syytä tehdä ajoissa.

1. Sukuseuran viiri/lippu

Aiheesta on keskusteltu useita kertoja hallituksemme ja sukuseuramme kokoukissa. Materiaalia on hankittu, eräitä aiheita on esitetty, jopa henkilöitäkin mainittu. Hanke on ”suurisuuntainen”, vaatii varoja, eikä sitä sovi kiirehtimisellä pilata. Nyt on tarkoitus käydä neuvotteluja ja tehdä edelleen suunnitelmia. Jos jollakin on tärkeitä periaatteita tai hyviä ideoita, älkää ujostelko ottaa yhteyttä!

1. Jäsenmaksut

Sihteeri laskuttaa jäsenmaksut tämän kirjeen mukana. Uusiakin jäseniä otetaan ja tarvitaan. On huomattava, että ensi vuonna pidettävässä vuosikokouksessa on äänioikeus sääntöjemme mukaan vain edellisenä vuonna (siis tänä vuonna) jäsenmaksunsa maksaneilla jäsenillä sekä kunnia- ja ainaisjäsenillä.

1. Muistelmat, haastattelut, valokuvat ym. materiaali

Jonkin aikaisemman suunnitelman ja sääntöjemme mukaan ”kerätään ja arkistoidaan sukua koskevaa tietoutta, valokuvia ja asiapapereita ja pyritään tiedottamaan niistä jäsenille”. Kirjoittakaa siis vanhoja (tai uusia) asioita  elämästänne, vanhemmistanne tai esivanhemmista tai muista sukulaistanne, evakkoajoista tai sota-ajoista, kaikenlaista materiaalia. Sen ei nyt tarvitse olla kauhean arvokkaan tuntuista, mutta arvo nousee koko  ajan – meidän jälkeemme joku olisi hyvin iloinen. Myöskään haastattelujen teko ei ole ylivoimaista, kun vain ryhdytään ”hommiin”. Valokuvista voi  nykyään ottaa (skannata) seurallemme jäljennöksiä jne.

1. Vuosikokous

Sääntöjemme  mukaan on virallinen vuosikokous joka kolmas vuosi eli seuraava ensi vuonna. Onko sopivaa paikkaa tai järjestäjiä tiedossa? Ruokailu, kahvitus, kokoontumispaikka jne. tarvitaan. Myös voidaan pohtia ja esittää muuta ohjelmaa vuosikokouksen lisäksi. Kertokaa sihteerille tai puheenjohtajalle esityksistänne!

Hyvää ja turvallista vuotta 2004 kaikille jäsenille!

Pelkosten sukuseura ry:n hallitus

Hannu Pelkonen                                                                                       Mirja Fasta

puheenjohtaja                                                              sihteeri-rahastonhoitaja

Hallituksen jäsenten osoitteita:

Hannu Pelkonen                             h-i.pelkonen@pp.inet.fi